Máj Egészsége kapszula máj, vese és epevédő komplex kutyáknak és macskáknak, 30 db kapszula - PETAMI

3 480 Ft
Paks
1 hete, 1 napja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-10815073
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Állat
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK






Máj-, vese- és epevédő komplex kutyáknak és macskáknak


Máriatövis-kivonat (80% szilimarin-tartalom) + gyermekláncfű-kivonat, kurkuma és N-acetil-cisztein


Természetes támogatás a méregtelenítő szerveknek


Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás


Kiemelten ajánlott máj-, vese- és epebetegségek, rendszeres/gyakori gyógyszerszedés, élősködők elleni tabletta szedése, emésztési panaszok esetén





Méregtelenítés mesterfokon! Add meg kedvencednek a természetes támogatást, hogy szervezete hatékonyan, gyorsan képes legyen a veszélyes méreganyagok lebontására és kiürítésére.




Adagolás








Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):





Kutyáknak 



 Macskáknak





< 10 kg Kétnaponta 1 kapszula 



1 kapszula / hét





10-40 kg 1 kapszula / nap





> 40 kg 2 kapszula / nap








Szedése 6-12 hetes kúrákban javasolt.




Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.




Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010




A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült.









RÉSZLETES ISMERTETŐ:



Miért van szüksége máj-, vese- és epevédelemre a kutyáknak és macskáknak?



A máj, a vese és az epehólyag létfontosságú szervek a négylábú barátaink esetében is:






A máj segíti az ételek emésztését, energiává alakítását, az energia és a vitaminok, ásványi anyagok raktározását. A vércukorszint szabályozásában, immunitásban, és véralvadásban is részt vesz.


Az epehólyag tárolja és sűríti a máj által termelt epét, szükség szerint üríti azt a bélbe.


A vese funkciói közé tartozik a vizelet elválasztása, a sav-bázis háztartás normál működése, a folyadékháztartás szabályozása. Emellett számos fontos hormon termeléséért is felelős.










Legfőbb feladatuk azonban az, hogy megszűrjék, eltávolítsák a szervezetből a méreganyagokat. De mégis milyen méreganyagokkal kell nap mint nap megküzdenie egy állat szervezetének? Íme, csak néhány példa:






az anyagcsere melléktermékei


vírusos és bakteriális fertőzések


gyógyszerek, antibiotikumok, oltások, féreghajtók, kullancs és bolha elleni készítmények maradványai


környezetszennyezésből eredő nehézfémek, vegyi anyagok


növényvédő, rovarirtó szerek


háztartási tisztítószerek


bolti kutyaeledelekben található tartósítószerek, színezékek, adalékanyagok





Mennyi kihívás! Egy komplex májvédő kutyáknak és macskáknak is nagyban segíti, hogy a méregtelenítő folyamatok tényleg zavartalanul és igazán hatékonyan működhessenek. És itt kerül képbe a Petamin Máj Egészsége kapszula!




Hogyan segítenek a Petamin Máj Egészsége kapszula összetevői?



A megfelelő táplálás, napi testmozgás és felelős állattartás mellett természetes hatóanyagokkal is támogathatod háziállatod méregtelenítését. Termékünk 4-féle összetevőből áll, amelyek nemcsak a máj, de a vese és az epehólyag egészségét is védelmezik.




A Petamin Máj Egészsége kapszula 4-féle összetevővel segíti a máj, továbbá a vese és az epehólyag egészséges működését, a májsejtek védelmét és regenerációját.









Máriatövis-kivonat (5:4 arányú, 80% szilimarin-tartalom)




Hatóanyag kapszulánként: 250 mg




A máriatövis (Sylibum marianum) egy virágzó növény, amit az emberiség már több mint 2000 éve használ a máj, epehólyag és vese betegségeinek kezelésére. Krónikus májgyulladásra, toxikus májkárosodásra, májzsugorra, vesekárosodásra, és különböző epebajokra is javasolják.




Legfőbb aktív hatóanyaga a magokban található szilimarin nevű flavonolignán vegyületkeverék, amely kutatások alapján erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A máriatövis háromféle úton is segíti a máj működését és védelmét: 1. stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat; 2. serkenti a májsejtek termelődését és regenerációját; 3. semlegesíti a májsejt-károsító szabad gyököket.




Vizsgálatok alapján a máriatövis állatoknál is jól beválik. Megóvja a kutyákat és a macskákat is a mérgező anyagok, gyógyszerek okozta májkárosodástól és májelégtelenségtől, pozitív hatással van a májfunkciókra a májbeteg állatoknál. Kutyák esetében a gombamérgezés előtt adott szilimarin 100%-kal csökkentette a halálozási arányt, de utólag adva is nagyon hatásos volt.




A máriatövis emésztési panaszok esetén is hasznos lehet, ugyanis stimulálja az emésztőenzimek képződését és az epetermelést, ezzel pedig elősegíti az emésztést.









Gyermekláncfű-kivonat (4:1 arányú)




Hatóanyag kapszulánként: 80 mg




A gyermekláncfű vagy pitypang (Taraxacum officinale) sokak számára csak egy gyomnövény, pedig valójában igazi gyógynövény! Évezredek óta része a tradicionális gyógyászatnak: többek között méregtelenítésre, a máj, epehólyag, lép, és vese bántalmaira, emésztőrendszeri panaszokra, illetve az immunrendszer erősítésére használták.




Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint számos fontos növényi vegyület, például szeszkviterpén laktonok, taraxaszterol, taraxerol, klorogénsav és cikóriasav is található benne.




Kutatások kimutatták, hogy a gyermekláncfű gyulladáscsökkentő, antioxidáns, salaktalanító, májvédő, máj-, epe- és veseműködést serkentő és emésztésjavító hatással bírhat.




Vizelethajtó, ezáltal vesetisztító hatású. Támogatja a normál epeáramlást emésztés során, ami segíti a táplálék lebontását, beépítését. Támogatja a májenzimek termelését is, amelyek lebontják a méreganyagokat, így azok a kiválasztó szervrendszeren keresztül távozni tudnak a szervezetből. 









Kurkuma por




Hatóanyag kapszulánként: 59 mg




A kurkuma, más néven indiai sáfrány (Curcuma longa) a gyömbérfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény. Használata kb. 4000 éves múltra tekint vissza: a tradicionális indiai gyógyászatban többek között gyulladásos betegségek, emésztőrendszeri problémák, ízületi fájdalmak, sebek, bőrbetegségek és májbántalmak gyógyítására használták.




Aktív hatóanyaga a kurkumin, amelyről számos kutatás és tudományos bizonyíték rendelkezésre áll. Ezek alapján elmondható, hogy rendkívül erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő, emiatt máj-, epe- és vesevédő tulajdonságokkal is rendelkezik. Számos állatvizsgálat is bizonyította, hogy a kurkumin hatékonynak bizonyul a máj- és vesebetegségek megelőzése, kezelése terén. Természetes májvédő hatása kutyáknak, macskáknak is hasznára válhat.




A kurkumának emésztésserkentő, emésztésjavító hatása is van, elősegíti az epe áramlását. Kutyáknak és macskáknak egyaránt gyakran javasolják emésztőrendszeri panaszok esetén.









N-acetil-cisztein




Hatóanyag kapszulánként: 100 mg




Az N-acetil-cisztein a cisztein aminosav jelentősen stabilabb formája, amely antioxidáns hatást fejt ki az állatok szervezetében. Nagyon hatékonyan semlegesíti a szabad gyököket, ezért hasznos lehet oxidatív stressz miatti szövetkárosodással, mérgezéssel járó betegségek esetén.




Az N-acetil-ciszteint az állatorvoslásban többek között paracetamol-, xilit-, nehézfém-, fagyálló-, és fenolmérgezés, a máj, epevezetékek, epehólyag és vese betegségei, macska-AIDS, toxikus eredetű májbetegségek (pl. gombamérgezés), degeneratív mielopátia, krónikus légzőszervi betegségek, kemoterápia esetén is alkalmazzák.




Mindemellett gyógyszeres kezelés, rendszeres gyógyszerszedés esetén is érdemes kúraszerűen alkalmazni, hiszen védi a májat és támogatja a máj méregtelenítő funkcióját.









Milyen esetekben ajánlott leginkább a Petamin Máj Egészsége kapszula?



A Petamin Máj Egészsége kapszula egy komplex májvédő kutyáknak, macskáknak is. A méregtelenítő folyamatok, máj-, vese- és epeműködés támogatására évente többször is érdemes 1-1 hónapos kúrát tartani a termékből – különösen akkor, ha az állat stresszes, eledelében szintetikus összetevők is vannak, versenyekre, bemutatókra viszik vagy városi környezetben él.




Ha az állat bármilyen gyógyszeres kezelésen átesett, akkor mindenképpen jó, ha egy 2-3 hónapos kúrát – idősebb kutyáknál inkább 3 hónaposat – beiktatunk az étrendjébe. Ez a szájon át szedhető bolha- és kullancsirtókra, féreghajtókra, oltásokra is vonatkozik.




Bőrbetegség, allergia, gyulladásos betegség esetén is javasolt egy hosszabb kúra, főleg ha antihisztaminokkal, szteroidokkal is kezelik az állatot, hiszen ezek hosszú távon a májat és vesét sajnos még inkább megterhelik. Bizonyított, hogy a máj méregtelenítő képességének csökkenése nagyban hozzájárul a dermatitisz, ekcéma és bőrallergia kialakulásához. 




Ugyancsak több hónapos kúra javasolt akut vagy krónikus májgyulladás, zsírmáj, májzsugor, epebántalmak, vesebetegségek, hasnyálmirigy-gyulladás, leptoszpirózis, parvovírus-fertőzés, és emésztési problémák esetén is – természetesen mindig az állatorvossal egyeztetve, jellemzően az előírt kezelés kiegészítéseként.




 

Kapcsolat a hirdetővel
  • HappyBulldog

  • +363078-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.




Elhelyezkedés
Paks


Hasonló hirdetések

  •  Spitz  kiskutya
    Paks, Paks-Gyapa, Rét utca 4/a
    2 hónapos,hófehér kiskutyus új gazdit keres!...
    • Állat - Paks
    10 órája, 20 perce
    1 Ft
  • Paks
    Tökéletes kirándulások, séták, vagy sportolás alkalmával, de otthon a kerti játék után is nélkülözhetetlen a kutyusod számára! Szinte minden gazdinál problémát jelentenek a lábnyomok, amelyeket kedvencünk hagy maga után a koszos mancsaival. A mancsmo...
    • Állat - Paks
    1 napja, 9 órája
    1 490 Ft
  • Szárított marhatüdő kutyáknak 100 g, BARF LOVE
    Paks
    Levegőn szárított, ízletes marhatüdő jutalomfalat kutyáknak egészséges, remek elfoglaltság és a fogakat is tisztítja.  A levegőn szárítás azért kiváló eljárás, mert így az értékes vitaminokat,  tápanyagokat jobban megtartja, fehérjét és rostokat is s...
    • Állat - Paks
    1 napja, 9 órája
    1 280 Ft
  • Vízálló, kapucnis kutya esőkabát, XL
    Paks
    A kép illusztráció jellegű. A pontos méretek a paramétereknél olvashatók. Esős időben mi sem fárasztóbb, mint egy nyakig sáros kutyust suvickolni..Használj esőkabátot! Spórolj meg magadnak egy fürdetést. Hidd el kis kedvenced is értékelni fogja, hisz...
    • Állat - Paks
    1 napja, 9 órája
    3 290 Ft
  • Túlsavasodás, hányinger, hasmenés elleni gyógynövény, zöldség-gyümölcs keverék, 100 g, Leiky
    Paks
    Gyomor- és bélproblémák, tápváltás segítésére javasoljuk kutyáknak és cicáknak egyaránt. Hasmenés, hányinger, hányás, túlsavasodás, gyomorégés, gyomorhurut, étvágytalanság, túlzott fű fogyasztása, puffadás esetén is segítséget nyújt kedvencednek! Kis...
    • Állat - Paks
    1 napja, 9 órája
    5 750 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • HappyBulldog

  • +363078-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Paks