Vedd meg, most egybe a 2023. év alkalmi érmeit!

Dunaújváros Dunaújváros Dunaújváros
4 órája, 17 perce
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-11217499
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Művészet, Gyűjtemény
Leírás
Vedd meg, most egybe a 2023. év alkalmi érmeit!

Most, csak 2.500 forint! Magyar Nemzeti Bank rolniból bontva, újjlenyomatmentes, verdefényes érmek!

Az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba az Országos Mentőszolgálat 50 forint színesfém emlékérme:

Előlap: A tematikus oldalon a megszokott kerecsensólyom helyett az életmentés nemzetközi szimbóluma, a Konstantin-kereszt ábrázolása látható, kiegészítve Aszklépiosz gyógyítást jelképező – botra tekeredő kígyót ábrázoló – pálcájával. Az élet csillaga, a Konstantin kereszt ágai az életmentés folyamatának elemeit jelképezik, melyek a felismerés, a segélyhívás, az elsősegélynyújtás, a mentőellátás, a szállítás alatti kontroll és a kórházi ellátás. A központi motívum alatt a „75 ÉVES AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT” felirat és a „2023” verési évszám olvasható. Az érme előlapjának szélén található gyöngysorszegélyen belül, körvonallal határolt felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat látható.

Hátlap: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érme címletoldalával.
A 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba

Magyar Honvédség 100 forint színesfém emlékérme:

Az érme előlapján, a középmezőben – a körgyűrűbe átnyúlva – a Magyar Honvédség emblémájából kiemelt részletek, a karmai között Szent István kardját tartó, kiterjesztett szárnyú turulmadár és a „Magyar Honvédség pajzs” ábrázolása látható, ahol a nemzeti színeket heraldikai sráfozás jelöli. A képi elemek a történelmi hagyományokra és a Honvédség szerepére hívják fel a figyelmet. A turul a magyar mondai hagyományok totemállata, az égi hatalom és az uralkodói fensőbbség megtestesítője, tőle eredeztethető az Árpád-ház. Kiterjesztett szárnya a védelmező szerepet jeleníti meg.
A kard a hatalom szimbóluma, királyi jelkép. Hagyományosan Szent István kardjával suhintottak a magyar királyok a négy égtáj felé a koronázási dombról, ezzel kinyilvánítva hatalmukat az ország fölött. A Magyar Honvédség pajzs egyrészt a nemzeti hovatartozás meghatározója, másrészt a biztonság és a védelem szimbólumaként utal a Magyar Honvédség alapvető feladatára.
Az eszmeiség vizuális megjelenítésének keretet adnak a feliratok. Az érme belső magjában a Magyar Honvédség jelmondata: „A HAZÁÉRT” felirat, a külső körgyűrűben, gyöngysorszegélyen belül, köriratban fent a „MAGYARORSZÁG”, lent a „175 éves a MAGYAR HONVÉDSÉG” felirat, valamint a „2023” verési évszám olvasható.

Az érme hátlapja: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 100 forintos érme címletoldalával.
Az érmék technikai paramétereikben megegyeznek a készpénzforgalomban használt 100 forintos érmékkel: a bicolor színesfém érme körgyűrűje réz (65%), nikkel (15%) és cink (20%) ötvözetéből, belső magja réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözetéből készült. Az érme külső átmérője 23,8 mm, a külső és a belső rész találkozásánál az átmérő 15,3 mm. Az érme peremvastagsága 2,6 mm, súlya 8,6 gramm, széle recézett.
A jubileumi évforduló alkalmából megjelenő 100 forintos forgalmi érme emlékváltozata 1 millió példányban készül.

A 200 forintos forgalmi érme emlékváltozata színesfém érme - rolniból, nem volt forgalomba

Petőfi 200 forint színesfém emlékérme:

Előlap: A tematikus oldalon Barabás Miklós Petőfi Sándort ábrázoló portréjának rasztertechnikával megjelenített modern ábrázolása látható. A gyöngysorszegélyen belül, bal oldalon fent, köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat, jobb oldalon lent, vízszintesen a „2023” verési évszám olvasható. A portréábrázolástól balra, lent a Petőfi Sándor-emlékév hivatalos logójának – a védjegyoltalomra utaló jelzés nélküli – ábrázolása látható.

Hátlap: Az emlékváltozat névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 200 forintos érme címletoldalával.

Keresd fel a www.magyarerme.hu oldalt!

Kapcsolat a hirdetővel
  • Nyitrai József

  • 0670627-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Dunaújváros

Dunaújváros
Dunaújváros


Hasonló hirdetések

  • Zsolnay eozin mázas boxkesztyű - Ritkaság!
    Dunaújváros, Dunaújváros, Dunaújváros
    Antik! - Zsolnay eozin mázas boxkesztyű - Ritkaság! Minőségi alapanyagokból készült Gyűjtőknek, ajándéknak, vagy befektetésnek is tökéletes választás 100 % Magyar termék, hungarikum 100 % Zsolnay minőségű termék Csak 3 db hasonló, van még belőle, mer...
    • Művészet, Gyűjtemény - Dunaújváros
    4 órája, 16 perce
    200 000 Ft
  • Ezüst 200 forintos, szuper páros eladó!
    Dunaújváros, Dunaújváros, Dunaújváros
    Ezüst 200 forintos, szuper páros! Vedd most, egybe a két darab, 200 forintos, ezüst érmet és a 200 forintos színesfem, alkalmi emlékérmet, a három darab 200 forintos érme, csak 12.990 forint!...
    • Művészet, Gyűjtemény - Dunaújváros
    4 órája, 17 perce
    12 990 Ft
  • Egyedi padlóváza
    Dunaújváros, OBI
    Eladó egy különleges hétvégére arcmásával készült egyedi padlóváza....
    • Művészet, Gyűjtemény - Dunaújváros
    1 hónapja, 1 hete
    72 000 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Nyitrai József

  • 0670627-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Dunaújváros

Dunaújváros
Dunaújváros